Hoofdwarmer resultaat

the result!

Oké, zoals gebleken is, was er wel wat vraag naar wat DIY’s; dus bij deze mijn eerste poging tot….

 

Wat heb je nodig?

– Patroonpapier, of een vaste hand, of stoffenstift
– Stoffenschaar
– Naalden (om je stof om te spelden)
– Naaimachine (of een engelengeduld)
– Fleece stof (of andere stof waaruit je je hoofdband wil maken) (met een halve meter fleece-stof kan je ongeveer 4 hoofdbanden maken)

stap 1

stap 1

Je kan natuurlijk ook een dunnere band maken! Eigenlijk raadt ik dit zelfs min of meer aan, van de grootste hoogte een cm of 2 à 3 afdoen, dan past hij nog beter om je hoofd!

stap 2

stap 2

Waarom Fleece? Omdat het lekker warm is aan je hoofd, en dat het een flexibele stof is. Zo sluit de band beter om je hoofd aan! Ik heb hier voor dubbelzijdige fleece gekozen. Met de sterretjes-hoofdband kan je zien dat ik in binneste stof de sterretjes heb gemaakt.

stap 3

stap 3

Uiteraard stik je dit dan ook om! Omdat Fleece een rekstof is, kan je best een zigzagsteek gebruiken, dit om te voorkomen dat de stof gaat “bloezen”, en dat je valse naden krijgt!

 

knoopsgat

knoopsgat

Nu ik de foto nog eens bekijk is het best slecht te lezen, maar op de meeste naaimachinen staat dus een manier om automatisch een knoopsgat te maken. Dan maak je er een gaatje in, en knip je hem uit (wel binnen het gestikte deel, anders scheurt je knoopsgat telkens door). Best meet je wel hoe groot je knoopsgat moet zijn aan de hand van je knoop. De knoop moet erdoor kunnen, maar niet te makkelijk! 😉

 

Hoofdwarmer stap 4

de knoop

Je kiest uiteraard zelf welke knoop je gebruikt, en welke versiering je op je band gaat maken, of dat je hem gewoon lekker simpel wil houden!

De keuze is aan jou!

Veel succes!!

 

Liefs, Lotte