The Broken Circle Breakdown:

Onlangs ben ik met een vriendin naar de Vlaamse film “The Broken Circle Breakdown” gaan kijken. Leuk ook omdat ik die vriendin al een hele tijd niet meer gezien had… Een ideale manier om de draad terug op te pikken dus!

Het was ook echt een mooie film! Het is een film van Felix Van Groeningen. Met bekende Vlaamse acteurs als Veerle Baetens, Johan Heldenbergh,…

Het is een film die gaat over een koppel Elise (V. Baetens) en Didier (J. Heldenbergh) die zich helemaal verdiepen in de Bluegrass muziek. Didier speelt banjo in een groepje en valt halsoverkop op de tattoo artieste Elise. En dit is wederzijds… Als blijkt dat Elise ook nog eens prachtig kan zingen wordt zij deel van Didier zijn bandje. Onverwacht blijkt Elise zwanger, maar ze houden wel hun kind en trouwen ook. Hun kind Maybelle blijkt leukemie te krijgen op 6 jarige leeftijd en overlijdt hier ook aan.

Door individuele rouwprocessen is het enorm moeilijk om elkaar nog te begrijpen en de relatie staat dus ook onder enorme druk. Na een zoveelste ruzie om een futuliteit waar duidelijk veel meer achter zit dan hetgene wat we te zien krijgen, besluit Elise tijdelijk terug naar de tattoo shop te verhuizen.  Wel blijft ze zingen in het bandje. Je merkt gewoon aan de gezichten van de acteurs dat ze het zo moeilijk met zichzelf hebben dat het samen ook niet meer lukt.

Gewoon prachtig om te zien hoe deze acteurs met enkele blikken hele gesprekken kunnen voeren op het beeld.

En wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben van bluegrass, country en rock en roll muziek, dus deze film was zeker spek voor mijn bek.

Hopelijk ook iets voor u!

Heb je nog films die ik zeker moet zien, of ben je het (on)eens met wat ik zei, laat het me zeker weten.

Liefs,

Lotte