Als eerste: “Alone again” Origineel van Heart, maar onlangs gecovered door  Alyssa Reid

 

Heart’s versie is de versie van “Alone again” is uiteraard DE klassieker! Het nummer stamt af van 1987, dit kan je duidelijk zien aan de permanentjes in de clip. Het is uiteraard de enige echte! Het is 1 van de heilige huisjes waar je beter vanaf kan blijven volgens mij. Maar goed.

 

En dan hebben we Alyssa Reid’s versie, een oud nummer in een nieuwer jasje gestopt. Op zich een mooie prestatie, en 1 van de redenen dat ik terug naar Hearts versie ben gaan luisteren. Ze hebben er gelukkig wel een eigen versie van gemaakt, en niet klakkeloos gekopieerd. En op zich is het geen onaardige cover!

 

Als tweede: Skinny love, origineel door Bon Iver gecovered door Birdy

 

sja, wat kan ik hier voor nuttigs over zeggen: Bon Iver’s versie is voor mij gewoon pakken beter dan Birdy’s trage versie! Bon Iver doet het een tikkeltje meer up-tempo, wat het voor mij gewoon zo prachtig maakt is dat ze er alsnog alle emoties in kunnen stoppen! Bon Iver is trouwens sowieso 1 van mijn lievelingsgroepen! En ze zijn gewoon fantastisch! Als je de kans krijgt! ZEKER een album van kopen! For Emma, forever ago heb ik echt grijs gedraaid in mijn auto’tje!

 

Birdy is op zich een super zangeres, zeker om op 15-jarige leeftijd al zo’n succes te hebben, maar ze covered maar wat (ook Ed Sheeran, Cherry ghost, …). Ik wil gewoon een nummer horen dat ze zelf heeft geschreven, waar ze dan ook een even groot succes mee bereikt, als met de covers! Wel heeft ze uitstekende muzieksmaak, dat moet ik haar echt nageven!!! Iedereen kent wel haar versie van Skinny love! Dus als je er helemaal wild van bent: hier nog eens een kans om hem te beluisteren!

 

Wat vinden jullie het mooist? De originelen of de covers?

 

Liefs,

Lotte