Ik probeer wat positief te zijn in deze periode waarin de barre winter uitbarst terwijl de lente eraan zit te komen.

Ik hou van kou en sneeuw, maar ik heb dat liever tussen Kerstmis en Nieuwjaar en daarna mag het voor mij ophouden.  Ik vindt het niet zo leuk dat het nu dus is beginnen sneeuwen. Mijn persoonlijke reden waarom ik liever geen sneeuw heb: telkens het weer drastisch veranderd word ik verkouden. Dus ook nu weer… Pfff, en dat is zooo vermoeiend!

Nog een reden waarom winter niet goed is: het is bewezen dat in de winter meer mensen depressief worden dan in de zomer, en dus ook de zelfmoordlijnen veel vaker worden gebeld in de winter. Helemaal erg is als je vb. in Alaska woont (alleen maar winter).

En alles is zo donker! Je staat op als het nog donker is, en komt thuis als het terug donker is!

Wat wel leuk is aan de winter zijn de idyllische foto’s die je zowat de hele tijd kan maken. De kerstkaartjes voor volgend jaar zijn al praktisch klaar…

Ook goed dat vele microben en dergelijke de vrieskou niet overleven.

Maar waar ik echt echt echt naar uitkijk is de zomer. Lekker op een terrasje gaan zitten, en je geen zorgen maken. Vitaminen D opladen, festivalletjes doen, lekker warm weer, en iedereen is goedgezind!

 

Ik hoop nu wel dat de seizoenen zich niet aan het verplaatsen zijn, want wat we tot nu toe hebben gehad in de winter leek eerder herfst!

Liefs

Lotte

wat is jullie favoriete seizoen?