Welke vrouw wil nu niet de benen van een topmodel? Je moet het nu eenmaal doen met wat moeder natuur je gegeven heeft, maar er zijn gelukkig wel een aantal trucjes optisch benen tot onder je oksels te verkrijgen…

Hoe langer je bent, hoe slanker je lijkt. Je lengte is dan ook een van de belangrijkste doelstellingen bij het samenstellen van een outfit. Hoe verleng je jezelf het makkelijkst? Het antwoord is eenvoudig: met hoge hakken. Deze zijn dan best in een huidkleurig tintje omdat hierdoor je benen NOG langer lijken!

In de winter zijn hoge laarzen in combinatie met een panty in dezelfde kleur aangewezen, in de zomer versterken pumps met open teen en diep uitgesneden wreef de illusie van een lang been. Pumps met enkelbandjes zijn een No Go! Hierdoor lijken je benen af te ‘hakken’ waar het bandje begint, je voeten worden als het ware van je been gescheiden.

Wie van rokjes houdt, haalt best een kort exemplaar uit de kast want, hoe hoger de zoom, hoe langer de benen. Combineer met stevige, donkere nylonkousen in de winter en blote benen, of een  huidkleurige panty in de zomer, voor extra afslankend effect in. Probeer weg te blijven van een legging die niet in je laarzen of schoenen komen (hierdoor lijk je je benen af te ‘hakken’ op het punt waar de legging stopt, en dus lijken hierdoor je benen korter)

Leg de nadruk op je taille, ook daardoor gaan je benen langer lijken. Experimenteer hiervoor met een hoge wijd uitlopende jeans of kokerrok met hoge taille. Wat ook kan helpen is een losse blouse of top, hierdoor lijkt je bovenstuk zwaarder, waardoor je benen slank en lang lijken!

Simpel toch? De mogelijkheid bestaat wel degelijk om benen à la Jessica Alba, Paris Hilton, Angelina Jolie, Cameron Diaz, … te creëren! Veel succes!

Liefs

Lotte