De film “The Last Song” is al een hele tijd geleden uitgekomen. Onlangs heb ik hem nog eens bekeken.
Het is een supermooie film over twee kinderen die voor de zomer bij hun vader Steve Miller (Greg Kinnear) op bezoek gaan. De zoon Jonah Miller (Bobby Coleman) is helemaal wild van zijn vader en zoekt zelf contact met zijn vader, net zoveel als de vader bij zijn zoon zoekt, en vinden een gezamenlijke hobby, glas in lood-ramen (zoals de kerk-ramen) maken. Terwijl de vader ook contact probeert te krijgen met de dochter Ronnie Miller (Miley Cyrus), duwt deze haar vader steeds verder weg! Ze leert een jongen kennen (NATUURLIJK!) en die jongen Will Blakelee (Liam Hemsworth! *habba habba*) zoekt toenadering tot haar. Hij vindt de toenadering als zij eieren van een zeeschildpad probeert te redden van wasberen.

Ze worden na veel hobbels en bulten een stelletje, en dan (als de zeeschildpaddeneitjes uitkomen, valt haar vader en) ontdekt ze dat deze kanker heeft en geen lange levensduur meer zal hebben. Ze duwt ze Will van haar weg, als ze ontdekt dat een vuur bij de kerk waarvan haar vader denkt dat hij ze per ongeluk aangestoken heeft, eigenlijk aangestoken is door een vriend van Will, en dat Will dat al de hele tijd wist.

Een romantisch drama, met een enorme emotionele lading, een triest en toch ook romantisch einde… Kortom, een enorm mooie film, maar zorg dat je tissues of zakdoekjes bij de hand hebt… je zal ze waarschijnlijk nodig hebben.  😉

The Last Song Poster